vasaras svinēšana.

tā bija viena no tām fantastiski mierīgajām, saulainajām vēlas vasaras pievakarēm, kad jau saproti, ka tūlīt tūlīt tā vairs nevarēs – zālītē, zem bērza, putniem čivinot, skaisti uzklāt galdu, sēdēt ar savu mīļo māsu, kam lidmašīnas biļete rītdienas atpakaļceļam uz savām mājām stāv līdzās, smiet un baudīt, kas uzmeistarots. vienkārši atkal būs savādāk…

starterī – saulē kaltētu tomātu pesto ar mīkstu franču baltmaizi. dēļ šī pesto māsa burtiski ģībst.

Citāds pesto (saulē kaltētu tomātu pesto)

Nepieciešams:

4 ēd.k saulē kaltētu tomātu eļļā (Rimi ražojums šajā gadījumā der ideāli)
sauja svaiga bazilika lapiņu
mazliet svaiga pēterīļa
ķiploka daiviņa
2 ēd.k. mandeļu skaidiņu
4 ēd.k. olīveļļas
nedaudz sāls, pipari

Pagatavošana:

Smalcinātājā liek kaltētos tomātus, ķiploku, sasmalcina. Tad pievieno baziliku, pētersīļus, sāli, piparus. Pakāpeniski pievieno olīveļļu. Tikai beigās – mandeļu skaidiņas. Konsistenci var veidot sev vēlamu – samalt pilnībā viendabīgu vai atstāt nelielus gabaliņus. Ēd ar svaigu graudu vai baltmaizi.

Cāļa gaļas un kokosriekstu piena kotletītes

Nepieciešams:

500g maltas cāļa vai vistas gaļas
2 ēd.k. saldā čili mērces
150ml kokosriekstu piena
pāris ķiploku daiviņas
pētersīļa lapiņas
jūras sāls, pipari

Pagatavošana:

Gaļu samaisa ar čili mērci, ķiplokiem, pētersīļiem un kokosriekstu pienu, pievieno sāli un piparus.
Veido mazas kotletītes un liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru vai ērtāk – pilda nedaudz ieeļļotā mufinu pannā. Cep cepeškrāsnī 200C apmēram 20-25 minūtes kamēr kotletītes kļuvušas viegli brūnas.

Kad ķirbju sezona nupat nupat sākusies, es steidzu gatavot ķirbju sacepumus/mufinus/maizes/krēmzupiņas… visu ko. šī ir viena no manām favorītēm ogām. hi hi
Šo recepti es variēju dažnedažādos veidos – visbiežāk cepu kā mufinus, šoreiz pamēģināju maizes formā.

Sāļā ķirbju tomātu maize

Nepieciešams:

1.5 glāze vārīta ķirbju biezeņa
2 olas
100g sviesta
sauja rīvēta Parmesan siera
3 ēd.k. saulē kaltētu tomātu eļļā

2 glāzes kviešu miltu
1 tējk. cepamā pulvera
3 ēd.k. cukura
sāls, pipari

Pagatavošana:

Sviestu izkausē. Olas sakuļ ar sablenderētu ķirbju biezeni, pievieno sviestu un smalki sagrieztus saulē kaltētos tomātus. Citā traukā sajauc miltus, cepamo pulveri, cukuru, sāli, piparus un rupji sarīvētu Parmesan sieru. Miltu maisījumam pievieno ķirbju maisījumu. Visu kārtīgi samaisa. Pilda ar cepampapīru izklātā dziļā cepampannā (vai mufinu pannā).
Cep cepeškrāsnī 200C apmēram 25 minūtes. 

visi foto:  Zane Užule

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s