parastie puķkāposti ar glauno mērcīti no britu Ottolenghi pavārgrāmatas

viena no manām mīļākajām pavārgrāmatām ir Ottolenghi: The Cookbook.

ļoooti skaista un iedvesmojoša pavārgrāmata ar stāstu. stāsts ir par Yotam Ottolenghi, dzimušu Izraēlā, ar vecvecākiem Itālijā un Vācijā. ieguvis maģistra grādu filozofijā un literatūrā, pirms turpināt studijas un iegūt profesora grādu, izdomājis mazliet paceļot. atceļojis uz Londonu, joka pēc iestājies pavārkursos, pēc kuru beigšanas viņš ir izlēmis kardināli mainīt dzīvi. un viņam tas ir izdevies. pastrādājis vairākos restorānos kā konditors, 2002.gadā ar draugu palestīnieti, atvēruši savu pirmo mazo ēdienu veikalu/restorāniņu/ceptuvi vienuviet. nesen Londonā atvēries viņu ceturtais restorāns.

receptes pavārgrāmatā ir ļoti interesantas, nekas klasisks, pilnīgi jūtama pasaules garša.

lūk viena pārsteidzoša recepte ar parastiem puķkāpostiem kombinācijā ar mērcīti, ko personīgi es nekad neiedomātos pievienot puķkāpostiem. vieglām pusdienām vai vakariņām ideāli.

Apcepti puķkāposti ar ķirštomātiem, dillēm un kaperiem

Nepieciešams:

2 ēd.k. kaperu, rupji sasmalcinātu
graudainās sinepes
2 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. baltvīna etiķa
100 ml olīveļļas
1 neliels puķkāposts
1 ēd.k. sasmalcinātu diļļu
sauja baby spinātlapu
20 ķirštomātiņu
jūras sāls, pipari

Pagatavošana:

Sagatavo mērcīti – sajauc kopā kaperus, sinepes, sīki sakapātus ķiplokus, baltvīna etiķi un garšvielas. Ātri kuļot pievieno pusi olīveļļas, līdz viss labi sajaucies un krēmīgs.
Lielā katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli un ziediņos sadalītu puķkāpostu. Vāra 3 minūtes, ne ilgāk. Nolej caurdurī un aplej ar aukstu ūdeni, lai apstādinātu vārīšanās procesu. Tad sajauc puķkāpostus ar pārējo olīveļļu. Uz plīts uzkarsē grila pannu (vai parasto pannu) un lielā karstumā apcep puķkāpostus no visām pusēm. Noņem no pannas un kamēr puķkāposti vēl silti, tos sajauc ar spinātiem, ķirštomātiem, dillēm un mērcīti.
Pasniedz vēl siltus vai istabas temperatūrā. Man patika pilnībā atdzisuši.


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s