falšā ziemas noskaņa.

Nu nav pa īstam. +7C un pa lietu, nevar sajust to īpašo tuvojošos Ziemassvētku noskaņu, kad viss balts un noslēpumains. Nedzīvojot lielpilsētā un neredzot lielveikalu vājprātu ar pārāk krāsainiem rotājumiem, absolūti nepraktiskām lietām, kas iekārtotas veikalu plauktos uz svētku laiku, milzīgām marcipāna konfektēm vai kartona Adventes kalendāru bērniem, parasti ap šo laiku jau tīksmi domāju kā būs, kā nebūs, kas bijis labs šogad. Pagaidām vēl skrienu, beru falšu sniegu uz piparkūku izskata cepumiem. Un gaidu brīnumu.

Bet šie ir ļoti gardi cepumi! manuprāt daudz garšīgāki par piparkūkām. Brūnus, saldus un gaisīgus tos padara tumši brūnais Muscovado cukurs.

Brūnie sviesta cepumi ar riekstiem

Nepieciešams:

120g mīksta sviesta
2 ēd.k. tumšai Muscovado cukurs 
2 ēd.k. baltais cukurs
1 ēd.k. cukura sīrupa (šo var arī izlaist, ja nav pieejams)
1 ola
200ml rupja maluma kviešu miltu
2 ēd.k. smalkie kviešu milti
sauja pekanriekstu + valriekstu + žāvētu dzērveņu

Pagatavošana:

Izkausēto sviestu sakuļ ar cukuru, līdz masa gaisīga. Pievieno olu, atkal kārtīgi sakuļ. Tad iesijā miltus un iecilā riekstus un dzērvenes. Masai jāsanāk diezgan stingrai, lai varētu izrullēt un izspiest formiņas.
Cep cepeškrāsnī 200C apmēram 10 – 12 minūtes.

Priecīgu 2. Adventi!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s