klusums un rozmarīna smarža pa visu māju.

Bija nesaprotams klusums te, bet patīkama kņudoņa manā sirdī. Jau pavisam drīz kādā glancētā žurnālā tā iemeslu ieraudzīsiet arī jūs. Bet kas nesatilpa TUR, atrādu jums TE.
Joprojām nākas uzburt to ziemīgo, salto, balto noskaņu kādai jābūt visapkārt šai gadalaikā. Uzcept kaut ko siltu, mīkstu un apēst saldi krēmīgu, to patreiz gribās.

Rozmarīna maizītes

Nepieciešams:

1 glāze rupja maluma kviešu milti
1 glāze smalko kviešu milti
3/4 glāzes bezpiedevu jogurts
1/2 tējk. sāls
1 tējk. soda
1/4 glāze eļļa
1 tējk. rozmarīns

Pagatavošana:

Bļodā iesijā miltus, pievieno sāli, sodu, rozmarīnu. Samaisa. Pievieno jogurtu un eļļu. Ar mikseri vai rokām samīca mīklu, pēc nepieciešamības pievienojot miltus. Mīkla būs gatava, ja vairs nelips pie rokām.
Mīklu izrullē un izspiež apaļas formas.
Liek uz cepampannas un cep cepeškrāsnī 175C 8-10 minūtes, līdz maizītes kļuvušas viegli brūnas.

Garšīgi kopā ar salātiem vai uzsmērējot, piemēram, ceptu ricotta sieru vai kādu kausēto sieru.

Rīsu krēms ar medū glazētiem citrusaugļiem

Nepieciešams:

Rīsu krēmam:

1 pac. Basmati rīsi
600 ml piens
1/2 kanēļa standziņa
1/2 vaniļas pāksts (vai pāris pilieni vaniļas esences)
2 ēd.k. medus

Citrusaugļiem:

1 greifrūts
1 apelsīns
3 ēd.k. apelsīna sulas
1 tējk. laima miziņas
3 ēd.k. medus
8 piparmētru lapiņas

Pagatavošana:

Uzvāra rīsu paciņu un atdzesē. Katlā ieber rīsus, pielej pienu, pieliek kanēļa standziņu un 1/2 vaniļas pāksti. Uzvāra, tad uz lēnas uguns turpina vārīšanu vēl apmēram 15 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Turpina vārīšanu līdz piens gandrīz izvārijies un rīsi kļuvuši krēmīgi. Izņem kanēļa standziņu un vaniļu, pievieno medu un vaniļu, kas izņemta no pāksts.
Liek trauciņos un atdzesē ledusskapī. 

Izlobītam greifrūtam un apelsīnam pievieno smalki sakapātu laima miziņu, apelsīna sulu, sasmalcinātu piparmētru un medu. Maisa līdz medus izkusis.

Atdzesēto rīsu krēmu pasniedz ar sagatavotajiem citrusaugļiem.

Saldais rīsu krēms kombinācijā ar skābenajiem citrusaugļiem ir f a n t a s t i s k s !

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s