Za gastronomisko pierakstu gadagrāmata.

Jā, tādu nu jau kārtējo reizi ap Ziemassvētku laiku dāvinu saviem draugiem. Sāku jau laicīgi, rudens pusē – izskatu piezīmes par gada kulinārajiem atklājumiem, receptes, bildes, un veidoju tādus kā mazus foto stāstiņus, kas pārtop pabiezā, drukātā grāmatā. Process patiesībā ir mazliet satraucošs, jo draugi jau ir tie, kas pasaka kā ir, vai nav un kuru viedoklis man ir svarīgs.

Lūk kāda ir šī gada Za gastronomisko pierakstu gadagrāmata. Uzklikšķini, lai apskatītu.

Un te viena vienkārša, bet bezgala garšīga uzkoda no gadagrāmatas:

Cepts Camamber siers ar grauzdētu maizīti

Nepieciešams:

1 ritulis Camamber siers
1 ola
sauja rīvmaizes
baltmaize
olīveļļa apslacīšanai
zaļumi

Pagatavošana:

Atsevišķās bļodās sakuļ olu un ieber rīvmaizi. Sākumā Camamber sieru apviļā olā, tad rīvmaizē un liek uz cepampannas. Baltmaizi sagriež garenās šķēlītēs, pārslaka ar olīveļļu, arī liek uz cepampannas. Cep cepeškrāsnī 180C apmēram 10 minūtes, līdz baltmaizes grauzdiņi kļuvuši zeltaini brūni. Sieru pasniedz kopā ar grauzdiņiem un zaļumiem.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s