brīvdienu režīms. krāsnī ceptas plūmes ar Brie.

Šis nudien ir tāds īstens brīvdienu ēdiens, ko pagatavot draugiem vai laiski zvilnējot apēst pie kādas labas sestdienas vakara filmas. Piemēram, nesen redzētā Vudija Alena “Pusnakts Parīzē” būtu īsti piemērota – smalks 20-gadu Parīzes atainojums, glamūrs, tērpi, mūzika, tas viss Vudija Alena stilā. Ja vēl dabūsiet izcili labu Brie sieru… baudījums.

Ja šaubāties, vai šajā gadalaikā var dabūt plūmes, var! Tāpat kā mango, vīģes, kazenes…

Krāsnī ceptas plūmes ar Brie sieru

Nepieciešams:

6 plūmes
1 apelsīna sula
2 ēd.k. brendija (es izmantoju ķiršu brendiju)
2 ēd.k. brūnā cukura
1 tējk. vaniļas cukura vai pāris pilieni vaniļas esences
2 kanēļa standziņas
1 ritulis laba Brie siera

Pagatavošana:

Plūmes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus. Kārto divos nelielos vai vienā lielākā keramikas cepamtraukā. Pārber cukuru, vaniļu, pārlej ar brendiju un apelsīna sulu, pa vidam ieliek kanēļa standziņas.
Cep cepeškrāsnī 200C apmēram 25 minūtes.
Plūmes vēl karstas pārliek Brie siera gabaliņiem, lai tie nedaudz pakūst.

P.S. Drīz izmēģināšu šādā pat veidā ceptas aprikozes vai persikus. Rezultātam jābūt tikpat labam.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s