mazie, tievie ķiļķeni ar Parmesan sieru un bekonu.

Ķiļķeni, klimpas sauciet tos kā gribat. Principā man klimpas ne visai, dēļ to struktūras un izskatam ar ir nozīme. Es taisīju tādus kā garenus makaroniņus, izveltnēju plāni mīklu, sagriezu garenās strēmelītēs un metu verdošā ūdenī.
Šis ir tāds īsti ziemīgs ēdiens – aromātisks, silts un sātīgs.

Sviestā apcepti ķiļķeni ar Parmesan sieru un bekonu.

Nepieciešams:

2 glāzes miltu
2 olas + 2 olu dzeltenumi
~1/4 glāzes ūdens
pāris šķēles bekona
pāris ēd.k. rīvēta Parmesan vai cita cietā siera
3 ēd.k. sviesta
1/2 tējk. jūras sāls
svaigi malti pipari
sauja dažādu lapu salātu

Pagatavošana:

Palielā katlā uzliek vārīties ūdeni.
Miltus, olas, sāli samaisa kopā, pa daļām pievieno ūdeni un mīca mīklu. Iespējams līdz pie rokām nelīpošas mīklas konsistencei būs nepieciešams mazāk ūdens vai vairāk miltu. To jānosaka gatavošanas laikā.
Kad mīkla gatava, to izvelnē un ar nazi sagriež plānas strēmelītes. Pa porcijām met verdošajā ūdenī un vāra līdz ķiļķeni uzpeld. Ar caurumotu karoti izņem tos no ūdens, liek caurdurī un aplej ar aukstu ūdeni.
Pannā izkausē sviestu un apcep ķiļķenus, pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem.

Tai pašā pannā apcep bekonu.
Sarīvē sieru.

Šķīvī kārto ķiļķenus, bekonu un salātlapas, apkaisa ar sieru.

Jūtat kas par aromātu?

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s