sniegs un šokolādes muss.

Tiešām sniegs. Un daudz. Šeit esot visdziļākais. Spirgtais gaiss ar kož vaigos. Prasās ik pa brīdim iedzert siltu tēju un… šokolādi. Šķiet, ka šokolādi ēdu tikai ziemā, lai uzlabotu omu un saņemtu solītos laimes hormonus. Arī prāts darbojoties labāk, katru dienu apēdot pa šokolādes gabaliņam. Vēl jau varētu uzskaitīt šo to – piemēram to, ka šokolāde satur antioksidantus, kas kavē šūnu novecošanos, minerālvielas un A, C un E vitamīnus. Labi, vai ne? Par kalorijām mēs te nerunājam.


Jāatzīst, apēdot šo šokolādes musu, diezgan droši varu garantēt labsajūtu. Tas sanāk tik gaisīgs un samtains. Un kopā ar mandarīniem vai kādiem citiem skābeniem citrusaugļiem, ir ļoti laba kombinācija.

Gaisīgais šokolādes muss

Nepieciešams:

200g tumšā šokolāde (kakao sastāvā 72% vai vairāk)
1/3 pac. sviesta (~60g)
2 tējk. vaniļas cukura
7 olu baltumi
6 olu dzeltenumi
100g pūdercukura

Pagatavošana:

Karstā ūdens peldē izkausē gabaliņos sadalītu šokolādi un sviestu, iemaisa vaniļas cukuru. Mikserī lēnām kuļ olu baltumus, pa daļai pievienojot pūdercukuru. Kad viss pūdercukurs samaisījies, pa vienam pievieno olu dzeltenumus, pēc katras pievienošanas kārtīgi sakuļot. Beigās iemaisa izkausēto šokolādi. Lej trauciņos un atdzesē vismaz 4 h.
Pasniedz ar nolobītiem mandarīniem. 

One thought on “sniegs un šokolādes muss.

  1. kristiana

    nu skaisti! šis teksts (resp., aprakstošā daļa) man uzlaboja garastāvokli… un bildes, protams, arī lieliskas🙂

    Atbildēt

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s