vien’ cūciņ.

Cūkas fileja iekš rozmarīna, timiāna, balzamiko, citrona un medus marinādes.
Lieki teikt, ka garša ir vienreizēja. Un šādi man garšo vislabāk.
Piedevai – quinoa ar turku un pākšu zirņiem, rukola un mazliet ķirbju sēklu eļļas.
Šodien snieg, īsta ziema.
Cerams visi ir siltumā un drošībā.

Garšaugos marinēta cūkas fileja

Nepieciešams:

cūkas fileja
3 ēd.k. balzamiko etiķa
1/2 citrona sulas
1 ēd.k. medus
pāris rozmarīna zariņi
pāris timiāna zariņi
jūras sāls
svaigi malti pipari

Pagatavošana:

Izspiež citrona sulu, kurā izkausē medu. Cūkas fileju liek traukā, pievieno visas izejvielas, kārtīgi apviļā. Liek uz pāris stundām ledusskapī.
Cep cepeškrāsnī 200C apmēram 25 – 30 minūtes, līdz gaļa skaisti apcepusies.

Quinoa salāti

Nepieciešams:

1/2  glāze quinoa graudu
1 glāze ūdens
konservēti turku zirņi
pākšu zirņi
mazliet rukolas salātu
ķirbju sēklu eļļa (vai tikpat labi – kvalitatīva olīveļļa)

Pagatavošana:

Quinoa noskalo un vāra sālsūdenī apmēram 15 minūtes, līdz ūdens izvārījies. Atdzesē.
Liek traukā, pievieno pāris ēd.k. turku zirņu, pākšu zirņus pēc izvēles, sauju rukolu un pārslaka ar ķirbju sēklu eļļu.

One thought on “vien’ cūciņ.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s