ko pagatavot no saldā kartupeļa?

Šis, lūk, ir pārsteigumiem pilnais saldais kartupelis. Liels, salds, garšīgs un universāls. To var lietot gatavojot gan sāļos, gan saldos ēdienus. Aug tas tropu reģionos, šis konkrētais atceļojies no Amerikas, diezgan plaši izplatīts Latvijas veikalos.

 

Kombinācija ar kraukšķīgajiem quinoa graudiņiem ir ideāla. Tie burtiski papildina viens otru.
Ideāls ēdiens vieglām pusdienām, vai vakariņām, vai piknikam, vai…

Saldā kartupeļa un quinoa graudu plācenīši

Nepieciešams:

1/2 saldais kartupelis
1/2 glāze quinoa
1 glāze ūdens
1/2 sīpols
1 ķiploka daiviņa
2 olas
4 ēd.k. rīvmaize
1/2 glāze kāda puscietā siera
svaigi pētersīļi
garšvielas pēc izvēles
saulespuķu eļļa cepšanai

Pagatavošana:

1/2 glāzi quinoa graudu noskalo, ber katliņā, aplej ar glāzi ūdens, pievieno šķipsniņu jūras sāls un vāra apmēram 15-20 minūtes, līdz viss ūdens izvārījies. Mazliet atdzesē.
Nomizo saldo kartupeli, sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolu un ķiploku sasmalcina.  Rīvēto kartupeli, sīpolu un ķiploku apcep eļļā, apmēram 3-4 minūtes. Bļodā sakuļ olas, pievieno rīvmaizi, garšvielas, sakapātus pētersīļus, quinoa, rīvētu sieru, olas un ceptos kartupeļus. Veido nelielus plācenīšus un no abām pusēm apcep saulespuķu eļļā.

Recepte adaptēta no mana mīļā, skaistā Cannelle et Vanille bloga.

2 thoughts on “ko pagatavot no saldā kartupeļa?

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s