mans pavasaris ar sāļajām valriekstu kūciņām.

Man pavasaris, piemēram, sākās šodien. Lai kas arī rakstīts kalendārā, es vados pēc sajūtām. Punktu uz i šorīt uzlika strazds, kurš nepārprotami paziņoja, ka nu viņš ir klāt un sezonas ir nomainījušās. Arī vairāki gājputnu kāši, kas klaigādami pārlaidās pār māju un pats skaistākais – pirmais sniegpulkstenītis, kas katru gadu vienā un tajā pašā vietā, izspraucies caur sniegu, lūkojas uz spilgto pavasara sauli. Skaisti.

Sāļās valriekstu kūciņas

Nepieciešams:

1,5 glāze miltu
0,5 tējk. zaļumu sāls
0,5 pac. sviesta (istabas temp.)
0,5 glāze sakapātu valriekstu
ūdens

3 olu dzeltenumi
1 glāze saldā krējuma
150 g zilā siera
valrieksti

Pagatavošana:

Mikserī liek miltus, zaļumu sāli, valriekstus un sviestu. Maisa līdz veidojas viendabīga mīklas masa. Pēc nepieciešamības pievieno 1-2 ēd.k. ūdens. Mīklu izveltnē, izspiež apaļas formas un klāj mufinu pannā. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Izņem no ledusskapja, mīklu sadursta ar dakšiņu un liek cepties cepeškrāsnī 200C uz 10 minūtēm.
Tikmēr pagatavo pildījumu. Sakuļ olu dzeltenumus, pievieno saldo krējumu, sadrupinātu zilo sieru un mazliet sakapātu valriekstu. Izņem mufinu pannu no cepeškrāsns. Mazliet atdzesē. Pilda ar olu-krējuma-siera masu. Cepeškrāsnī temperatūru samazina līdz 170C un kūciņas cep apmēram 15-20 minūtes, līdz virspuse kļūst zeltaini brūna.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s