silta zupiņa kā radīta aukstai pavasara brīvdienai.

Kas tas par laiku? Kas tas par aukstumu? Izskatās, ka tūlīt sāks snigt.
Sildos ar siltu selerijas saknes krēmzupiņu. Tā ir tik krēmīga un kreftīga. Silda manu miesu un dvēseli.
Brīvdienām kā radīta, garšoja pat maniem bērniem…

Selerijas saknes krēmzupa ar šampinjoniem

Nepieciešams:

1 selerijas sakne
2 nelieli āboli
1 kartupelis
1/2 glāze kokosriekstu piens
sauja šampinjonu
1/2 tējk. svaiga timiāna lapiņu
1 lauru lapa
1/2 tējk. jūras sāls
2 glāzes dārzeņu buljona vai buljona kubiņš + 2 glāzes ūdens
sauja šampinjonu
2 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļas

Pagatavošana:

Selerijas sakni sagriež nelielos kubiņos, ābolus nomizo un sagriež 4 daiviņās, sīpolu sasmalcina, kartupeli nomizo un sagriež palielos kubiņos. Liek katlā, pievieno lauru lapu, timiānu, jūras sāli un pārlej ar buljonu. Vāra apmēram 20 minūtes līdz dārzeņi mīksti.
Tikmēr eļļā apcep sēnes.
No zupas izņem lauru lapu, pievieno daļu sēnes, pielej kokosriekstu pienu un sablenderē.
Lej bļodiņās, pārber ar pārējām sēnēm un dekorē ar zaļumiem.

P.S. spilgtākai zupas krāsai var pievienot kariju vai kurkumu…

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s