priecīgas Lieldienas, draugi!

Jā, priecīgas un aizraujošas jums šīs Lieldienas! Paspēlēties, pajokoties, paripināties – lai jautri. (Cerams laika prognoze ar 20 cm sniegu Lieldienās nepiepildīsies…)
Zemāk arī mana pashas recepte.

Klasiskā pasha (Za versija)

Nepieciešams:

400 g vājpiena biezpiena
100 ml saldā krējuma
2 olas dzeltenumi
50 sviesta (istabas temp.)
3 ēd.k. brūnā cukura
1/2 tējk. rīvēta apelsīna miziņa
2 ēd.k. ķiršu brendija
1/2 sauja žāvētas aprikozes
žāvētas plūmes
valrieksti
marmelāde pēc izvēles

Pagatavošana:

Žāvētās aprikozes sagriež mazos gabaliņos un aplej ar brendiju. Noliek malā. Sviestu sakuļ ar 2 ēd.k. cukura, pa vienam pievieno olas dzeltenumus, tad pievieno biezpienu, apelsīnu miziņu, sasmalcinātus žāvētos augļus, arī aprikozes brendijā, riekstus, marmelādi. Beigās iecilā sakultu saldo krējumu, kam pievienota 1 ēd.k. cukura.
Sagatavo trauku, izklāj ar samitrinātu marli, kas izgriezta pēc izmēra. Liek biezpiena masu trauku, tā lai ir ar nelielu kaudzīti. Pārklāj marles males pāri, uzliek šķīvi pa virsu, tad apgriež visu otrādi. Tas tapēc, lai nostāvoties iztek liekais šķidrums. Liek uz nakti ledusskapī.

Bauda Lieldienu rītā. Svētki ir klāt.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s