absolūti sezonāla maltīte: jaunie kartupelīši ar pētersīļu un valriekstu pesto; zemenes ar balzamiko.

Ai… es ķeru katru mirkli mūsu īsās, bet tik skaistās vasaras. Lai iemūžinātu visus skaistos ziedus, pļavas, laukus, zilās debesis, būtībā vislaik ir jāstaigā ar fotoaparātu rokā, jo nupat pamanīju, ka esmu palaidusi garām rapšu ziedēšanas nedēļu un arī rododendri, gaidot skaisti zilu debesu fonu, nevis lietus gāzes, ir nobirdinājuši savus krāšņos ziedus.

Kā man patīk pirmās vietējās ražas laiks… Tirgus nenoliedzami ir labākā iepirkšanās vieta patreiz.

Un ja ir piemājas dārziņš, kur māsa sastādijusi visādas labas lietas (esmu jau laikam teikusi, ka no manis diemžēl nav iznākusi veiksmīga dārzniece…), tad viens skrējiens uz tirgu pēc jaunajiem kartupelīšiem, zemenēm, saldā krējuma un uz dārziņu pēc saujas pētersīļu, tad pārējās izejvielas, vismaz manā virtuvē, glabājas kā pamatlietas un… viegla, vasarīga maltīte gatava.

Es vienmēr sevi pārsteidzu pagatavojot kādu jaunu pesto veidu. Šoreiz pētersīļu pesto ar valriekstiem. Ideāli. Vienreizēja garša kopā ar vārītiem jaunajiem kartupelīšiem.

Pētersīļu un valriekstu pesto

Nepieciešams:

2 saujas pētersīļu
sauja valriekstu
1 ķiploka daiviņa
sauja smalki rīvēta Parmesan tipa cietā siera
1/3 glāzes valriekstu eļļas
1 tējk. jūras sāls

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas liek smalcinātājā ar asmenīšiem, kārtīgi sasmalcina. Pēc vajadzības pievieno vēl valriekstu eļļu (ja gribas šķidrāku).
Novāra jaunos kartupelīšus ar visu mizu. Nomizo un apviļā pētersīļu pesto.

Bet saldajā – nekad nemēģināta kombinācija. Zemenes + pūdercukurs + balzamiko etiķis. Un pāri – sakults saldais krējums. Gluži kā punkts uz i.

Zemenes ar balzamiko un saldo krējumu

Nepieciešams:

2 saujas zemenes
2 ēd.k. pūdercukurs
1 ēd.k. balzamiko
saldais krējums
pēc vēlēšanās nedaudz riekstu 

Pagatavošana:

Zemenes pārkaisa ar pūdercukuru, atstāj uz 1 h. Pārlej balzamiko, samaisa un atstāj vēl uz 15 minūtēm. Tikmēr saldo krējumu saputo ar nedaudz cukuru. Zemenes vēlreiz apmaisa, kārto trauciņos, pārliek putukrējumu, pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem pēc izvēles un… bauda nesteidzoties.

One thought on “absolūti sezonāla maltīte: jaunie kartupelīši ar pētersīļu un valriekstu pesto; zemenes ar balzamiko.

  1. Atpakaļ ziņojums: Ziemassvētku ēdienkarte 2013 | Lindas Virtuve

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s