vakarēšana un krepes.

Tāda nu bija ideja – sadegt sveces, salikt burciņās, sakārt ābelēs visapkārt, sildīties mīkstās segās un pavakarēt. Pagatavoju plānas, plānas pankūciņas, ko pareizi būtu saukt par krepēm, klāt apelsīnu mērce ar brendiju un medu, un silta, nupat lasītu zāļu tēja.

Bet pārējais… pārējais ir sajūtas…

Apelsīnu krepes

Nepieciešams:

220 g milti
500 ml piens
3 tējk. pūdercukurs
2 olas
1 ēd.k. sviests
1 apelsīna miziņa
augu eļļa cepšanai 

Mērcei:
3 ēd.k. medus
1 apelsīna sula
1/2 citrona sula
1/2 ēd.k. sviesta
3 ēd.k. brendija

Pagatavošana:

Miltiem pievieno pūdercukuru un sarīvētu apelsīna miziņu, kuļot, pievieno pienu, sakultas olas un izkausētu sviestu. Kuļ līdz masa viendabīga. (Tā būs diezgan šķidra, bet, tā panāksiet pankūku plānumu). Uz lielās pannas uzkarsē ~2 ēd.k. eļļu un plānā kārtiņā lej mīklu, izpludinot pa visu pannu. Cep pāris minūtes no abām pusēm. Turpina ar pārējo mīklu.
Paralēli pagatavo mērci. Mazā katliņā vai metāla krūzē izkausē sviestu, pievieno medu un karsē pāris minūtes. Pievieno apelsīna un citrona sulu, kā arī brendiju. Noņem no uguns. Un pasniedz ar krepēm.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s