melleņu gardums.

Mellenes jāēd kamēr var, svaigas, kūciņās, mērcītēs, pankūkās ieceptas, ar pienu un cukuru un galu galā jāsagatavo krājumi ziemai. Šo melleņu pīrāgu šovasar gatavoju vairākkārt. Garšīgi, mazliet kraukšķīgi un sulīgi.

Melleņu pīrāgs

Nepieciešams:

200 ml vīnogu kauliņu eļļa
4 olu baltumi
3 ēd.k. pūdercukura
1/2 glāze mandeles
2 ēd.k. brūnais cukurs
1/2 glāze miltu
1 glāze svaigas vai saldētas mellenes

Pagatavošana:

Eļļu uzkarsē, bet nepieļauj vārīšanos. Mandeles sasmalcina. Viegli sakuļ olu baltumus, pievieno pūdercukuru, brūno cukuru, mandeles un miltus. Pielej eļļu. Masu lej nelielā cepampannā, kas izklāta ar cepampapīru, apmēram 0.5 cm biezumā, pārber mellenes un mazliet piespiež. Cep cepeškrāsnī 170C apmēram 35 minūtes, līdz maliņas kļuvušas brūnas un kraukšķīgas.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s