vienkārši ideālā pasta ar valriekstiem + zili baltās debesis.

Nupat ir sajūta, ka ikvienam saulainas dienas mirklim jāuzliek pauzīte, vismaz jānobildē, lai garajos ziemas mēnešos būtu kur smelties prieku un enerģiju. Jums tā nav?

 

 

Šodien saulainie kadri un vienkārša, bet interesanta pastas recepte ar valriekstiem mascarpone siera mērcītē. Bez gaļas, jā. Bet rieksti un siers padara šo ēdienu pietiekami sātīgu.

 

 

 

Pasta ar valriekstiem mascarpone siera mērcītē

Nepieciešams:

1 glāze Fusilli pastas (piemēram jaunā Dobeles Dzirnavnieka cieto kviešu miltu pasta)
sauja valriekstu
sauja smalki rīvēta Trikentālers siera (vai kāda cita puscietā siera)
3 ēd.k. mascarpone siera
pētersīļi
2 ķiploka daiviņas
mazs jaunais sīpols vai Šalotes sīpols vai 1/2 brūnā sīpola
jūras sāls
vīnogu kauliņu eļļa cepšanai

Pagatavošana:

Pastu pagatavo pēc instrukcijas, kas norādīta uz iepakojuma. Izlobītus valriekstus sīki sakapā. Sīpolu sakapā un uz pannas eļļā apcep, beigās pievienojot ķiploku. Mascarpone sieru samaisa ar Trikentāleru un riekstiem, pievieno sīpoliem. Karsē tikai tik ilgi, līdz siers izkūst. Tad iemaisa pētersīļus. Kad pasta  gatava, to nokāš un pievieno mērcei uz pannas. Samaisa. Pasniedz.

One thought on “vienkārši ideālā pasta ar valriekstiem + zili baltās debesis.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s