uzgrilēsim?

Nē, nē, nē… vasara vēl nav beigusies. Izejiet ārā – vējš tik silts un saule tik spoža!
Šis vakars grilēšanai būs īsti piemērots.

Grilēti mazi burkāniņi izskatās un garšo tik labi. Izlasiet vismazākos, arī bietītes.

Grilēti dārzeņi

Nepieciešams:

mazi kabači
mazi burkāni
mazas bietes
vīnogu kauliņu eļļa
jūras sāls
svaiga kinza
1 ēd.k. Grieķu jogurta
1 ēd.k. majonēze
1 ēd.k. balzamiko etiķa

Pagatavošana:

Burkānus un bietes nomizo. Mazas bietītes pārgriež uz pusēm, lielākas vairākās daļās. Kababačus sagriež ripiņās. Visus dārzeņus liek bļodā, bagātīgi apslaka ar eļļu, pārkaisa ar jūras sāli. Atstāj uz brīdi, pa laiciņam pamaisot, lai eļļa apņem visus dārzeņus.
Cep grilā apmēram 40 minūtes līdz 1 h, uzmanot, lai neapdeg. Varbūt pat ērtāk ir izmantot speciālu metāla pannu, kas paredzēta grilēšanai, tad dārzeņus vieglāk apmaisīt un pēc nepieciešamības vēl apslacīt ar eļļu.

Tikmēr sagatavo mērci, sajaucot jogurtu, majonēzi un etiķi.

Dārzeņus pārkaisa ar sasmalcinātu kinzu un pasniedz ar mērcīti un klasisku šašliku.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s