tomātu panna cotta.

Neticami garšīgi, izmantojot vēl mūsu pašu tomātus, paeksperimentējot un samiksējot dažādas šķirnes.
Lieliska uzkoda vai starteris ballītē, sapildot mazās šotiņu glāzītēs.
Mana šīs vasaras favorītrecepte, starp citu.

Tomātu panna cotta

Nepieciešams:

5 sarkani +1 dzeltens tomāts
2 ēd.k. brūnais cukurs
jūras sāls, pipari
1 ēd.k. olīveļļas
neliela buntīte loki
1 tējk. kurkuma
1 tējk. balzamiko etiķa
400 ml saldā krējuma
1 pac. želatīna

Pagatavošana:

Tomātiem noņem miziņu, tos iegriežot un uz brīdi aplejot ar verdošu ūdeni, tad noskalo aukstā. 4 sarkanos tomātus pārgriež uz pusēm, liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru, pārkaisa ar cukuru, šķipsniņu jūras sāli un pipariem. Liek cepties cepeškrāsnī 180C apmēram 30 minūtes.
Pārējos tomātus sagriež mazos kubiņos, lokus sasmalcina. Pievieno kurkumu, balzamiko, šķipsniņu piparus un olīveļļu.
Želatīnu aplej ar 1/2 glāzi auksta ūdens, atstāj nedaudz uzbriest.
Ceptos tomātus liek traukā, sablenderē, pievieno saldo krējumu un želatīnu, samaisa. Pēc vajadzības pievieno vēl sāli un piparus. Visu uzkarsē, bet nevāra.
Mazliet atdzesē. Zemās glāzēs liek pa 1-2 ēd.k. sagatavotos svaigo tomātu salātus, pa virsu pavisam lēnām lej saldā krējuma un tomātu masu. Glāzes ievieto ledusskapī vismaz uz 3 h, līdz viss atdzisis un panna cotta stingra.

Recepte: SAVEURS

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s