meklējot pēdējās sārtās ogas. sulīgie aveņu un rīsu salāti.

Nu gan gandrīz nokavēju… Tik interesantu recepti nevar laist vējā. Meklējam pēdējās vēlās rudens avenes, tās saldās sulīgās, kam nu  jau šajā gadalaikā paliek nepiedienīgi atrasties lietū un vējā ārā, bet kas tik skaisti vēl atgādina par vasaru. Esmu absolūti vasaras cilvēks, man kājas sāk salt, kad termometra stabiņš knapi noslīdējis zem 20C, tapēc ikviens atgādinājums par vasaru un siltumu, silda vismaz manu sirdi.

Varbūt izklausās mazliet ekstrēmi – salds + sāļš, saldas avenes un apelsīni + siers un lociņi un sinepes, bet garša… garša ir super.

Aveņu un rīsu salāti

Nepieciešams:

1 pac. Basmati rīsi
1 glāze avenes (vai kazenes)
2 ēd.k. loki
2 ēd.k. Feta siers
1 tējk. piparmētra

Mērcei: 1 apelsīna sula
               2 ēd.k. baltvīna etiķa
               1 tējk. Dižonas sinepes
               sāls, pipari

Pagatavošana:

Rīsus uzvāra kā norādīts uz iepakojuma. Pilnībā atdzesē. Pievieno sasmalcinātus lokus, piparmētru un Feta sieru. Samaisa ar mērci, kas pagatavota sajaucot apelsīna sulu, etiķi, sinepes un garšvielas. Veido kūciņu formas, pārkaisa ar ogām. Tāpat tos var vienkārši pasniegt kā salātus, bļodā, ogas iemaisot.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s