krāsas dabā iedvesmo. laša un kabaču tarte.

Pēc nelielas pauzītes, kuras laikā “svinēju” Ziemassvētkus (termiņš Ziemassvētku materiālu nodošanai bija tieši vakar), esmu atpakaļ ar jauniem ierakstiem un receptēm. Mēģinu pārslēgties atkal uz rudeni, saskaitīt visus dzelteni orandži sārti rozā toņus koku lapotnēs, izmantot vietējos dārzeņus, kas vēl saglabājušies zemniekiem un tiek atvesti uz tirgu, sildīties pie kamīna un malkot vēl tik aromātiskās vasaras zāļu tējas.

Kabači, sīpolloki, karsti kūpināts lasis un viegls muskatrieksta pieskāriens. Tartes maigi aromātiskā konsistence iekš kraukšīgās pilngraudu mīklas labi saderēs ar vieglu rīslingu un draugu čalām.

Laša un kabaču tarte pilngraudu miltu mīklā

Nepieciešams:

Mīklai: 1 glāze pilngraudu kviešu miltu
                 1 ēd.k. smalko kviešu miltu
                 5 ēd.k. auksta sviesta
                 1 maza ola
                 šķipsniņa sāls
                 1 ēd.k. auksta ūdens

Pildījumam: 1 mazs kabacis
                             karsti kūpināts lasis
                             1 ēd.k. augu eļļa
                             2 olas
                             1/2 glāze saldā krējuma
                             maza buntīte sīpolloki
                             1/2 tējk. jūras sāls + pipari
                             šķipsniņa muskatrieksta

Pagatavošana:

Sagatavo mīklu pamatnei. Bļodā samaisa miltus ar sāli, pierīvē sviestu, pieliek olu, sajauc, samīca. Pēc nepieciešamības pievieno aukstu ūdeni, tā lai izveidojas viendabīga, izrullējama mīklas konsistence. Izrullē un ieklāj nelielā (~20cm diam.) pannā, kas izsmērēta ar sviestu. Pārklāj ar cepampapīru, pārber akmentiņus, pupiņas vai spec. cepamās bumbiņas. Cep cepeškrāsnī 200C 10 minūtes. Tad noņem smagumus un cepampapīru un cep cepeškrāsnī vēl 5 minūtes.
 Pildījumam nomizo kabaci un sagriež plānās škēlēs. Plānās šķēlītēs sagriež arī sīpolloku balto daļu, ko kopā ar kabaci viegli apcep eļļā. Liek uz mīklas kopā ar sadrupinātu lasi un sasmalcinātu sīpolloku zaļo daļu. Sakuļ olas ar saldo krējumu, jūras sāli un pipariem. Pārlej kabačiem un lasim. Cep cepeškrāsnī 200C 25 – 30 minūtes.
Manuprāt, garšīgāk tarti ir baudīt pilnīgi atdzesētu.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s