Ziemassvētki skaistie un svētīgie. Camambert siera uzkoda un bumbieru, mandeļu kūciņas

ziemassvetki01

Šādi, tādi, visādi – sniegaini, ar piparkūku smaržu, čaukstošiem dāvanu papīriem, sveču smaržu, bērnu mazo kājiņu dipoņu cauru dienu, sarunām un priekšnesumiem ik pa laikam.

ziemassvetki02

Cerams visi šai laikā ir kopā ar saviem mīļajiem un izbauda brīvdienas. Ja neesat – noteikti aizsūtiet vismaz pāris labus vārdus tiem, kas jums svarīgi.

ziemassvetki03

ziemassvetki04

Vieglākam svētku nobeigumam piedāvāju kārtainās mīklas uzkodu ar Camambert sieru un lēni ceptiem ķirštomātiņiem.

ziemassvetki5
Mēs šovakar baudīsim bumbieru kūciņas – tik saldas un maigas. Un turpinam iesāktos svētkus.
Lai jums brīnišķīgas brīvdienas!

ziemassvetki06

ziemassvetki07

Kārtainās mīklas uzkoda ar Camambert sieru un lēni ceptiem ķirštomātiņiem

Nepieciešams:

200 g kārtainā mīkla
1 ola
1 ritulis Camambert siers
lēni cepti ķirštomāti

Lēni ceptiem tomātiņiem nepieciešams:
2 glāzes ķirštomāti
jūras sāls
vīnogu kauliņu eļļa

Pagatavošana:

Ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm, ber uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru, pārkaisa jūras sāli, pārslaka ar eļļu. Samaisa. Cep cepeškrāsnī 140C (bez ventilācijas režīmē), 2.5 h.
Kārtaino mīklu izrullē (ja nepieciešams), sagriež nelielos kvadrātos. Liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru, liek mīklas kvadrātus, apsmērē ar sakultu olu. Cep apmēram 10 minūtes, līdz gatavs. Izņem no cepeškrāsns.
Mīklas gabaliņiem pa virsu liek Camambert gabaliņus un ceptos ķirštomātus. Liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl apmēram uz 7-8 minūtēm, līdz siers pakusis.

ziemassvetki08

ziemassvetki09

Bumbieru un mandeļu kūciņas

Mīklai nepieciešams:

nepilnas 2 glāzes milti
šķipsniņa sāls
3 ēd.k.  pūdercukurs
125 g auksta sviesta
2 olu dzeltenumi
2 ēd.k. auksta ūdens

Pildījumam nepieciešams:
3 ēd.k. izkausēta sviesta
1/2 glāze pūdercukurs
1 ola
1/2 glāze saldais krējums
1 tējk. vaniļas cukurs
1 glāze samaltu mandeļu
1/2 glāze pilngraudu auzu miltu
2 bumbieri

Pagatavošana:

Sagatavo mīklu. Miltiem pievieno sāli, pūdercukuru, uz rupjās rīves sarīvētu sviestu, olu dzeltenumus un ūdeni. Samīca mīklu. Ieliek ledusskapī uz stundu.
Pildījumam izkausēto sviestu sakuļ ar pūdercukuru, pievieno olu, saldo krējumu un vaniļas cukuru. Tad pievieno mandeles un miltus.
Samaisa.
No ledusskapja izņem mīklu. Sadala 8 daļās un izklāj ietaukotās formiņās. Katrā mīklas formiņā iepilda pildījumu un nomizota bumbiera šķēlītes pa virsu, nedaudz tās piespiežot.
Cep cepeškrāsnī 200C, apmēram 30 minūtes.

Recepte adaptēta no What Katie Ate.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s