aukstā, baltā ziemas saule / siltie, pildītie pastas gliemežvāki

ziemassaule1

Auksti. Skaisti. Pasakaini.

gliemezvaki1

Silti. Sātīgi. Pasakaini.

gliemezvaki2

Pildītos pastas gliemežvākus izmēģināju pirmo reizi un secināju vienu – jā, šis ēdiens ir īstens aukstā laika brīvdienu ēdiens. Pasniedzams gan kā uzkoda uz liela, lēzena šķīvja, ap kuru sasēsties draugu pulciņam, gan servējams kādā ēdienreizē kopā ar svaigiem lapu salātiem.

gliemezvaki3

ziemas_saule1

gliemezvaki4

Pildīti pastas gliemežvāki

Nepieciešams:

1 glāze gliemežvāku formas pastas
1 glāze maltas eko cūkgaļas
1 neliels sīpols
1 neliels burkāns
1 ķiploka daiviņa
1 ēd.k. tomātu mērces
1/2 ēd.k. sojas mērces
1 tējk. svaiga timiāna lapiņas
2 ēd.k. svaigā siera (piem. Philadelphia)
1 tējk. jūras sāls + svaigi malti pipari
vīnogu kauliņu eļļa

Pagatavošana:

Pastu vāra sālsūdenī kā norādīts uz iepakojuma. Kad pasta gatava, nolej karsto ūdeni un ievieto ledus ūdenī.
Sīpolu sasmalcina, cep eļļā 4-5 minūtes, pievieno uz smalkās rīves sarīvētu burkānu un malto cūkgaļu. Kad gaļa gandrīz gatava, pievieno ķiploku, tomātu mērci, sojas mērci, garšvielas. Cep vēl pāris minūtes. Noņem no uguns un iemaisa svaigo sieru.
Sacepto gaļu ar nelielu karotīti pilda pastas gliemežvākos. Liek karstumizturīgā traukā, vienā līmenī. Pēc vēlēšanās pārkaisa ar rīvētu cieto sieru. Pārslaka ar eļļu. Cep cepeškrāsnī 200C, apmēram 15 minūtes.

gliemezvaki5

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s