saldākām brīvdienām – apelsīnu un kokosriekstu kūciņas

apelsinu_kucina_01

Februāris, manas ģimenes un draugu vidū, ir ražens jubileju mēnesis – Karlas, Daces, Zanes, Dinas, Andras svin vārda dienas un vēl kalendārā ar sarkanu apvilktas neskaitāmas dzimšanas dienas. Spēj tik sveikt un svinēt. Mana mazā Karla uz nākamo otrdienu ir pasūtījusi baltu kūku ar krāsainu Karlas vārdiņu uz tās. Būs! Protams būs! Man patīk svētki un jūs jau droši vien zinat, ka nekad nelaidīšu garām izdevību uzpost galdu, iedegt sveces malu malās un sasaukt mīļos vienuviet, kaut uz brīdi.

apelsinu_kucina_02

Apelsīnu kūciņas tapa manai mīļajai māsai, kura tās nodēvēja par eksotiskām, gaisīgām, ar mūsu, latvju, garšas kārpiņām nepieradinātu garšu. Vai pēc šāda apraksta nerodas vēlme tās noteikti izmēģināt? (hi hi)apelsinu_kucina_03

apelsinu_kucina_04

apelsinu_kucina_05

Apelsīnu un kokosriekstu kūciņas

Nepieciešams:

Biskvītam:
2 apelsīni
6 olas
1 glāze kokosriekstu skadiņas
1/2 glāze cukurs
2/3 glāzes kviešu milti
1 ēd.k. cepamais pulveris
3 ēd.k. kausēts sviests
(1 tējk. malta karamele)
Krēma pildījumam:
1 glāze Mascarpone siers
1/2 glāze saldais krējums
2 ēd.k. pūdercukurs

Pagatavošana:

Apelsīnus liek katliņā, pārlej ūdeni un vāra 1 1/2 stundu uz nelielas uguns.
Kad apelsīni gatavi, tos sagriež četrās daļās, izņem kauliņus, ja tādi ir un pilnībā sablenderē. Pievieno olas, sablenderē. Tad liek klāt kokosriekstu skaidiņas, izkausētu sviestu un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, cukuru un karameli. Blenderē, līdz masa viendabīga. Lej vidēja izmēra pannā, kas izklāta ar cepampapīru un cep iepriekš līdz 180C uzkarsētā cepeškrāsnī 30 – 35 minūtes, līdz biskvīts zeltaini brūns. Pilnībā atdzesē.
Pildījumam sakuļ Mascarpone sieru ar saldo krējumu un pūdercukuru, līdz stingrs krēms.
Izspiež vēlama izmēra biskvīta formas. Ar krēmu var veidot vairāku slāņu kūciņas, vai mazām ballīšu kūciņām – izspiež mazus aplīšus un uzspiež mazas krēma piciņas, ko dekorē ar svaigām ogām.

apelsinu_kucina_07

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s