nedēļa ar Rimi.

rimi_collage1

Vai jūs var iekārdināt ar autentiskām, krēmīgām itāļu pastas mērcēm, aromātisku pesto, salami, šķiņķi, kas sagriezts tik plāni, ka mutē burtiski izkūst? Vai ideālas formas itāļu pastu, spāņu olīvām, vai Čīles piekrastē zvejotām jūras veltēm? Un vīģu un bumbieru ievārījumu, ko garšojot, acu priekšā uzaust saulaini Dienvidfrancijas pakalni? Jā?
Lūk 7 nedēļas maltītes (+ 1 bonusā), ko saliekam kā garšu puzli no visa augstāk minētā, kas veikalu plauktos gozējas ar Selection by Rimi zīmolu.
Mani favorīti pagaidām ir vīģu ievārījums, šķiņķīši, olīveļļa ar citronu, pastas gliemežvāki un pesto, bet turpinu atklāt…

Pirmdienai:

rimi_1

Krāsnī cepts Brie siers ar bumbieru ievārījumu un grauzdētām čiabatas šķēlēm

Brie sieru liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru un cep iepriekš līdz 200C uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 10 minūtes. Izņem no krāsns, mazliet atdzesē. Pasniedz ar apgrauzdētām čiabatas šķēlēm un bumbieru ievārījumu.

Otrdienai:

rimi_3

Ar malto gaļu un pastas mērci pildīti pastas gliemežvāki

Cūkgaļas šķiņķi (vislabāk ekoloģiski audzētu) samaļ gaļas mašīnā, pievieno sakapātu sīpolu, nedaudz rīvmaizi un Selection by Rimi Mascarpone un rukolas pastas mērci, timiāna lapiņas, jūras sāli un svaigi maltus piparus.
Pastas gliemežvākus vāra sālsūdenī, kā norādīts uz iepakojuma. Kad gatavi, nolej un pastu strauji ieber ledus ūdenī. Nolej ūdeni.
Cūkgaļu ar mazu karotīti pilda pastas gliemežvākos un liek lēzenā cepamtraukā, kas izsmērēta ar eļļu. Pildītos pastas gliemežvākus kārto vienā kārtā, tad pārslaka ar citronu olīveļļu un cep līdz 180C uzkarsētā cepeškrāsnī 20-25 minūtes.

Trešdienai:

rimi_5

Spinātu salāti ar kinoa un Coppa stagionata šķiņķi

Kinoa noskalo, vāra sālsūdenī attiecībā 1:2, apmēram 15 minūtes, līdz ūdens izvārījies. Atdzesē.
Spinātus liek traukā, pievieno kinoa, rupji sagrieztas šķiņķa šķēles, pēc izvēles vēl tomātus, papriku vai zaļumus. Pārslaka citrona olīveļļu un kādu aromātisku etiķi. Viegli samaisa.

Ceturtdienai:

rimi_4

Rīsi ar jūras velšu salātiem un tomātu mērci

Uzvāra rīsus. Dziļā pannā izkausē sviestu, viegli apcep jūras velšu salātus, pievieno tomātu mērci un rīsus. Samaisa un uzkarsē. Pēc nepieciešamības pievieno saldo krējumu un svaigi maltus piparus.

Piektdienai:

rimi_8

Piektdienas vakara uzkoda ar sieru, cieti žāvētu desu, olīvām un vīģu ievārījumu

Uz koka dēlīša kārto dažāda veida sierus, ripiņās sagrieztu Fuet Artesano cieti žāvētu desu, mazās bļodiņās liek olīvas un vīģu ievārījumu. Pasniedz ar maizes krekeriem vai standziņām.

Sestdienai:

rimi_6

Sestdienas rīta lašmaizītes

Šķēlēs sagriež gaišo vai tumšo čiabatu, pārziež sviestu, liek pa vienai šķēlītei Selection by Rimi auksti kūpinātā Atlantijas laša filejas pa virsu. Pēc izvēles pa virsu liek ļoti plānās ripiņās sagrieztu sarkano sīpolu un pārskaisa svaigi maltus piparus.

Svētdienai:

rimi_7

Fusilloni pasta ar jūras gliemenēm

Pastu pagatavo kā norādīts uz iepakojuma.
Smalki sakapā sīpolu un ķiploku. Pannā uzkarsē eļļu, cep sīpolu līdz kļūst caurspīdīgs, pievieno ķiploku un samaisa. Tad pievieno sausu baltvīnu un sautē apmēram 3 minūtes. Pievieno gliemenes un sakapātas pētersīļa lapiņas, kā arī garšvielas pēc izvēles. Uzkarsē un pasniedz ar vārīto pastu.

Bonusam:

rimi_2

Tomātu maizītes ar bazilika pesto

Maizes šķēlītes pārslaka ar aromātisku eļļu, pa virsu liek tomātu šķēlītes un pesto. Piekož Fuet Artesano cieto desiņu no Selection by Rimi.

2 thoughts on “nedēļa ar Rimi.

    1. Za Post author

      Pagaidām ir kvalitatīvie Selection by Rimi produkti, bet nākamais solis tiešām varētu būt – superfoods…

      Atbildēt

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s