par zilajām hiacintēm un jauno priekšautu.

hiacinte2
Zilās hiacintes smaržo pa visu māju. Un noliekot uz palodzes, uz zilo debesu fona, burtiski acis žilbst. Ir parādījušās krāsas. Pelēkbalto nomainījis zilibaltais. Fantastika.

hiacintes_collageUn te es, atrādu jaunpienācēju manā virtuvē – man beidzot ir priekšauts, tieši tāds kādu vēlējos – stingrs, bieza auduma, tumšs, ar lielām kabatām, lai visu ko var ielikt, gluži kā tai pasakā par kurmīti… Dāvana man vārda dienā no mammas un māsas. Māsas izdomāts, mammas uzšūts. Vai nav glīts? Paldies, mīļās!

prieksauts_collagehiacinte1cukini1Pirmais ēdiens ko pagatavoju uzposusies jaunajā priekšautā bija cepti cukīni ar mandelēm, pētersīļiem un apceptām šķiņķa šķēlītēm. Gardi…

cukini2Cepti cukīni ar mandelēm un šķiņķi

Nepieciešams:

1 cukīni
sauja mandeļu skaidiņas
3-4 pētersīļa zariņi
jūras sāls
pāris plānas šķēlītes cūkgaļas šķiņķis
vīnogu kauliņu eļļa cepšanai

Pagatavošana:

Mandeļu skaidiņas pannā apgrauzdē (bez eļļas). Cukīni nomazgā, sagriež ripiņās un katru ripiņu – stienīšos. Mandelēm pievieno ~2-3 ēd.k. eļļu un sagrieztos cukīni. Cep max. karstumā, līdz cukīni mīksti, tomēr vēl mazliet kraukšķīgi. Pārkaisa jūras sāli un sasmalcinātus pētersīļus. Liek traukā un tai pašā pannā apcep šķiņķa šķēlītes, ko pārliek ceptajiem cukīni.

za_collageLai jums labi garšo un pavasarīgi pozitīvs noskaņojums!

Jūsu Za

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s