agrie rīti. spēcinošā granola.

brokastis1
Pēdējā laikā no rītiem ceļos agri. Netipiski agri. Un šajā aukstajā pavasarī agrie rīti ir pasakaini, saulaini, bet… ak, tu, mānīgais pavasar’… pabāžot degunu pa durvju spraugu, sajūta ir “pasakaini” auksta.

brokastis2
Agrajiem rītiem ir sava burvība, diena šķiet tik gara un daudz produktīvāka. Garšīgs un spēcinošs brokastu ēdiens ir tā saucamā – granola vai muslis – Amerikā iecienīts brokastu ēdiens. Nezinu, kapēc tikai nupat atklāju šo gardumu. Iespējamas tik dažādas receptes variācijas, miksējot dažādus riekstus, žāvētus augļus un sēklas, izmantojot cukuru, medu, kļavu sīrupu vai cukura sīrupu. Taču viss galu galā jāapgrauzdē cepeškrāsnī.

brokastis3Un vēl atklāju, ka vismaz man, kas lielākoties strādā no mājām, ir tāds niķis ik pa laikam kaut ko uzgrauzt. Bet graužot šos kraukšķīgos, gardos krikumus, sirsdsapziņas pārmetumi nerodas itin nemaz.

brokastis4brokastis5Brokastu granola

Nepieciešams:

2 glāzes auzu pārslas
1/2 glāze miežu pārslas
1 glāze lazdu rieksti
1 glāze dažādas sēklas – sezama, ķirbju, saulespuķu
1/2 glāze žāvētas dzērvenes
1/2 glāze godži ogas
4 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļa
2 ēd.k. medus
2 ēd.k. zeltainais cukura sīrups

Pagatavošana:

Lielā bļodā ber pārslas, rupji sasmalcinātus riekstus un sēklas. Pārlej eļļu, medu un cukuru sīrupu. Samaisa. Ber uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru un vienmērīgi izlīdzina. Cep cepeškrāsnī 160C apmērma 20 minūtes, vienreiz apmaisot. Pievieno dzērvenes un godži ogas, iemaisa un liek pannu atpakaļ cepeškrāsnī uz 3-4 minūtēm.
Atdzesē. Pasniedz ar pienu vai jogurtu pēc izvēles.

brokastis6

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s