ēdiens. gandrīz no Āzijas.

biesu_lapasPavasaris. Tirgus. Biešu lapiņas – svaigas, sulīgas, kraukšķīgas.
Un ir rīsu nūdeles un sēņu mix. Un šādas tādas āziešu garšvielas.
Un top ēdiens.

risu_nudelesRīsu nūdeles ar dažādām sēnēm un ķiplokiem

Nepieciešams:

100 g rīsu nūdeles
1 glāze sēņu mix (svaigas vai saldētas)
2 ķiploku daiviņas
1 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļa
1 ēd.k. vieglā sojas mērce
2 ēd.k. rīvēts kazas siers
sauja biešu lapiņas
1 ēd.k. grieķu jogurts
šķipsniņa sāls
( 1 tējk. zaļā karija mērce, ja ir pieejama)

Pagatavošana:

Rīsu nūdeles uzvāra sālsūdenī kā norādīts uz iepakojuma. Nolej ūdeni un iemaisa nedaudz eļļas, lai nesalīp.
Sēnes apcep eļļā, pievieno sasmalcinātu ķiploku (un zaļā karija mērci, ja lietojat) un cep līdz sēnes mīkstas. Pievieno sojas mērci un smalki rīvētu kazas sieru. Cep, līdz siers pakusis.
Šķīvī liek rīsu nūdeles, pa virsu sēnes. Pasniedz ar biešu lapiņām un grieķu jogurtu, kas sajaukts ar jūras sāli.

Vienkārši un mazliet eksotiski.

tulpesPriecīgu pavasari!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s