ziedonis.

ziedonis1

Ārā pilnīgs ziedonis. Galva reibst no ziedošo ievu smaržas, kas tepat aiz sētas kā tāds liels gubu mākonis nolaidies uz zemes.
Pirms dažām dienām izbraucu mazu riņķīti pa Latvijas ārēm. Skaista mums tā Latvija tagad –  plaukstošās lapas, svaigi uzartie lauki, dzelteni baltās grāvjmalas un jaunās ražas tirgotāji ceļmalās.

ziedonis2
ziedonis3

Šādā laikā gribas ko vieglu un aromātisku. Piemēram, vietējie salāti ar jaunajiem redīsiem, mazsālītu lasīti, mīksti vārītu olu un rīvētu cieto sieru. Mazliet aromātiskas eļļas un svaiga maizīte piekošanai.

ziedonis4Laša salāti ar redīsiem un olu

Nepieciešams:

sauja lapu salāti
5 redīsi
1 mīksti vārīta ola
pāris šķēles mazsālīts lasis
pāris ēd.k. rīvēts cietais siers
svaigas bazilika lapiņas
1 ēd.k. valriekstu eļļa

Pagatavošana:

Lapu salātus rupji saplucina. Redīsus sagriež ļoti plānās šķēlītēs, lasi – strēmelītēs. Liek traukā, pārkaisa rīvēto sieru, bazilika lapiņas. Pa virsu liek uz pusēm pārgrieztu mīksto olu. Visam pārslaka valriekstu eļļu.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s