kamēr vēl rabarberi dārzos…

Ak, kas par laiciņu… Kas tik nenāk gatavs dārzos… Viss pēc kārtas – rabarberi, zemenes, zaļumi, salāti, redīsi… Spēj tik visu izbaudīt un izgaršot.

rabarberi01

Kamēr vēl rabarberi, šī tarte ir gardums numur viens, kas top manā virtuvē.rabarberi02

rabarberi03

rabarberi04

Rabarberu un mandeļu tarte

Nepieciešams:

3 glāzes nomizotu un kubiņos sagrieztu rabarberu
3 ēd.k. + 3 ēd.k. brūnais cukurs
3 loksnes saldēta kārtainā mīkla (~250 g)
1/2 glāze mandeļu skaidiņas
50 g sviests (istabas temp.)
150 g Mascarpone siers
1/3 glāze pilngraudu auzu milti
3 olu dzeltenumi
2 ēd.k. pūdercukurs
1 tējk. vanilīna cukurs

Pagatavošana:

Rabarberus pamīšus ar 3 ēd.k. cukura ber burkā. Sakrata un ļauj sasuloties.
Kārtaino mīklu atsaldē un izklāj pannā (~35×25 cm). Sviestu sakuļ ar pūdercukuru, vanilīna cukuru un olu dzeltenumiem. Pievieno Mascarpone sieru un miltus. Sakuļ, līdz masa krēmīga. Krēmu izlīdzina pa visu mīklu. Pārkaisa rabarberus (bez šķidruma) un viegli uz tiem uzspiežot, mandeļu skaidiņas un 3 ēd.k. cukuru. Cep līdz 180C uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram pus stundu, līdz mīklas maliņas zeltainas un kraukšķīgas.

rabarberi05

 

2 thoughts on “kamēr vēl rabarberi dārzos…

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s