ielīgošanās nr.1

ligo_01

Noskaņojamies, ielīgojamies, izpušķojamies, sadziedamies… Vēl pāris idejas no manis Līgo vakara galdam.

ligo_02

Savādāks Jāņu siers – krāsnī cepts, kopā ar grauzdētu rudzu maizi un medu.ligo_08

Šis tas no Ievas fotosesijas.
ligo_03

ligo_04

Cāļa krūtiņa ar apelsīnu mērci – arī uz Līgo vakara galda.ligo_05

Cāļa krūtiņa ar apelsīna mērci

Nepieciešams:

2 cāļu krūtiņas
1/2 tējk. jūras sāls
1/3 tējk. svaigi maltu piparu mix
1 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļa
Mērcei:
1 apelsīna sula + miziņa
1/3 glāze baltvīns
2 ēd.k. kļavu sīrups

Pagatavošana:

Cāļa krūtiņas apkaisa ar sāli un pipariem, apsmērē ar eļļu. Liek cepamtraukā un cep līdz 200C uzkarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes, līdz krūtiņa gandrīz gatava.
Tikmēr pagatavo mērci. Katliņā lej apelsīna sulu, baltivīnu un pievieno rīvētu apelsīna miziņu. Vāra 5 minūtes, tad pievieno kļavu sīrupu un turpina vārīt, līdz mērce sāk sabiezēt.
Izņem krūtiņas no cepeškrāsns, vienmērīgi pārlej apelsīnu mērci un liek atpakaļ cepeškrāsnī uz 5-10 minūtēm, līdz krūtiņas pilnībā gatavas un zeltaini brūnas.

ligo_06

Krāsnī cepts Jāņu siers un rudzu maize ar medu

Nepieciešams:

1 ritulis Jāņu siers
6 šķēlītes rudzu maizes
2 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļa
2 ēd.k. šķidrs medus vai kļavu sīrups

Pagatavošana:

Jāņu sieru sagriež biezās šķēlēs, tad katru šķēli gareniskos stienīšos. Rudzu maizei nogriež garoziņas un arī sagriež līdzīga izmēra gabaliņos. Gan sieru, gan maizi liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru. Maizes gabaliņus pārslaka ar eļļu. Cep cepeškrāsnī 200C, 8-10 minūtes.
Pasniedz ar jaunajām salātlapām vai tāpat kā uzkodu, pārslaka ar medu vai kļavu sīrupu.
ligo_07

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s