brīvdienas kopā ar Dansukker.

Man bija interesantas brīvdienas. Būtībā interesantums sākās jau krietni agrāk, kad no Dansukker saņēmu sūtījumu ar visiem iespējamajiem cukuriem izmēģināšanai – cukurniedru, farīna, cukuru sīrupus, kanēļa, marmelādes, želejas cukurus, vienvārdsakot, augusts pagāja gatavojot saldos ēdienus, izmantojot Dansukker cukurus. Tad es izvēlējos 3 labākās receptes un prezentēju tās Riga Food izstādes laikā sestdien, Dansukker stendā, stāstot un rādot, kā desertus gatavoju un kādus cukurus izmantoju.
Lūk arī receptes. Jāatzīst, izstādes laikā vislielāko atzinību izpelnījās citrusaugļu un cukura sīrupā izturētie kēksiņi. Tā tiešām ir delikatese.

zane_dansukker_01

Kēksiņi noturēti citrusaugļu sīrupā

Nepieciešams:

kēksiņiem:
100 g milti
1 ēd.k. Dansukker Demerara cukurs
šķipsniņa jūras sāls
1 tējk. cepamais pulveris
2 olas
50 g sviests (istabas temperatūrā)

sīrupam:
500 ml ūdens
250 ml Dansukker dzidrais cukura sīrups
1 tējk. Dansukker vaniļas cukurs
1 apelsīna sula + 1/2 apelsīna miziņa
1/2 laima sula + miziņa
1/2 greipfrūta miziņa

Pagatavošana:

Kēksiņu pagatavošanai miltus sajauc ar cukuru, jūras sāli un cepamo pulveri, izmantojot mikseri ar mīklas uzgali. Pa vienai pievieno olas. Tad pievieno sviestu un kuļ līdz sviests pilnībā izmaisījies un mīkla vijīga. Mīklu pilda ietaukotās kēksiņu formās (vai citās pēc izvēles) līdz pusei un cep līdz 200C uzkarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes. Atdzesē.
Tikmēr pagatavo sīrupu, katliņā liekot visas sīrupam nepieciešamās sastāvdaļas un uz nelielas uguns vāra 5 minūtes.
Kēksiņus, cieši vienu pie otra, liek 1 l stikla traukā ar vāku, pārlej sīrupu, aizvāko un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Tad līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī (ne ilgāk kā 3-4 dienas).

zane_dansukker_03

Kazas piena panna cotta ar sezonas ābolu marmelādi

Nepieciešams:

panna cottai:
200 ml kazas piens
200 ml saldais krējums
1 tējk. Dansukker vaniļas cukurs
110 g Dansukker želejas cukurs “Multi”
Dansukker farīna cukurs pārkaisīšanai

ābolu marmelādei:
0.5 kg āboli (kāda skāba šķirne)
1 kanēļa standziņa
100 g Dansukker marmelādes cukurs ar pektīnu

Pagatavošana:

Pagatavo panna cottu. Katliņā lej kazas pienu, saldo krējumu, pieber vaniļas un želejas cukurus. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un uz mazas uguns ļauj vārīties apmēram pus minūti. Masu lej trauciņos un atdzesē ledusskapī vismaz 4-5 stundas.
Ābolu marmelādei ābolus sagriež četrās daļās, izņem serdi (mizu atstāj) un sagriež nelielos gabaliņos. Ber katliņā, ieliek kanēļa standziņu, pielej ūdeni tā, lai ūdens pilnībā apsegtu ābolus un vāra uz nelielas uguns 30 minūtes. Tad masu izkāš caur sietu citā katliņā, pievieno marmelādes cukuru un vāra vēl 5 minūtes. Tad pilda vienā vai vairākās burciņās un atdzesē.
Panna cottu pārkaisa ar farīna cukuru un pasniedz ar ābolu marmelādi.

zane_dansukker_06

Šokolādes muss pasniegts filo mīklas laiviņā ar svaigām ogām

Nepieciešams:

šokolādes musam:
200 ml saldais krējums
100 g tumšā šokolāde (vismaz 70% kakao saturā)
1 tējk. Dansukker Demerara cukurs
0.5 tējk. Dansukker vaniļas cukurs

filo mīklas laiviņām:
5 loksnes filo mīkla
80 g sviests
1 ēd.k. Dansukker kanēļa cukurs

svaigas ogas pasniegšanai

Pagatavošana:

Pagatavo šokolādes musu. Katliņā uzkarsē saldo krējumu. Noņem no uguns un pievieno gabaliņos salauzītu šokolādi, cukuru un vaniļas cukuru. Maisa līdz šokolāde un cukurs izšķīduši. Lej plastmasas traukā ar vāku un atdzesē ledusskapī vismaz 6-7 stundas.
Izklāj vienu loksni filo mīklu, apsmērē ar izkausētu sviestu un viegli pārkaisa kanēļa cukuru. Liek nākamo mīklas loksni pa virsu, atkal pārsmērē ar sviestu un pārkaisa kanēļa cukuru. To pašu atkārto ar pārējo mīklu. Tad mīklu sagriež vēlama izmēra gabalos un liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru. Cep līdz 200C uzkarsētā cepeškrāsnī 5-7 minūtes, līdz  mīkla kļuvusi kraukšķīga un zeltaini brūna.
Pirms pasniegšanas, ēdamkaroti šokolādes musu liek filo mīklas laiviņā un pārber ogas.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s