rudens veltes: balzāmetiķī glazētas bietītes.

glazetas_bietes01

Nu ja, rudens ir klāt. Ja dabā viss vēl zaļš un skaists, tad dārzos jau pilnbriedā sakņaugi – bietes, burkāni, selerijas, pētersīļi – visi sulīgi, vitamīniem bagāti, ņemami un ēdami vai noglabājami ziemai. Ar šo aizsāku nelielu recepšu ciklu, kur apkoposies vairākas manas šī rudens top receptes, ko gatavoju vēl un vēl.

glazetas_bietes02

glazetas_bietes03Balzāmetiķī glazētas bietītes ar apceptu svaigo sieru

Nepieciešams:

5 nelielas bietītes
1 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļa
1/2 tējk. jūras sāls
1/2 glāze balzāmetiķis
1/2 apelsīna miziņa
1 ēd.k. cukurs
1 tējk. cukurniedru sīrups
pāris šķēles svaigais siers (es izmantoju Gulbenē gatavoto Mū kanēļa svaigo sieru, ko iepazinu Riga Food)

Pagatavošana:

Bietes pārgriež uz pusēm (ja lielākas, sagriež 4 daļās), liek cepamtraukā, kas izklāts ar foliju. Pārslaka eļļu un pārkaisa jūras sāli, liek vēl vienu folija loksni pāri un aizloka maliņas. Cep cepeškrāsnī 200C 1.5 – 2 h (atkarībā no izmēra), līdz bietes mīkstas. Mazliet atdzesē un nomizo.
Katliņā lej balzāmetiķi, cukuru, sīrupu un pievieno apelsīna miziņu. Vāra uz nelielas uguns līdz mērce sāk mazliet sabiezēt, tomēr jāskatās, lai nepiedeg. Bietes apviļā balzāmetiķa mērcītē. Liek traukā, pārkaisa kubiņos sagrieztu un uz sausas pannas apceptu svaigo sieru. Vēl sātīgākai ēdiena versijai pievieno viegli apceptas bekona šķēlītes.

glazetas_bietes04

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s