2013/2014

Pēdējā 2013. gada diena. Jauki. Vēl nepaspēju pierast pie cipara 2013, kad jau jāsāk iegaumēt nākamais – 2014. Šis man bija interesants un radošs gads – 27 publikācijas dažādos žurnālos, 3 virtuālie Gatavo Za žurnāli, nodrukāta mana sajūtu un noskaņas grāmata ‘Momenti’ un vēl šis un tas pa vidam…
Bet nākamo gadu es gaidu ar lielu nepacietību – vairāki svarīgi lēmumi jau pieņemti un ja vēl dzīve piespēlēs kādas neparedzēts iespējās… bez šaubām nākamais būs pārmaiņu gads ne tikai man personīgi. Sākot jau ar eiro, kas rītdien pārņems mūsu latus; Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu ar vēl interesantāku kultūras dzīvi, ko baidīt nākamgad; un Latvija taču ir bez premjerministra un cerams nāks kāds vieds un apņēmīgs vīrs, kurš pacels mūsu Latviju citā līmenī; un galu galā nākamgad beidzot ir jāpienāk arī īstai ziemai.
Veiksmīgu mums visiem Jauno gadu!
DSC_5926šoreiz mūsu skaisto svētku egli rotā pašdarinātas filca aplīšu virtenes DSC_6004mans svētku laika dzēriens nr.1

Siltais un aromātiskais ābolu dzēriens (tikai pieaugušajiem)

Nepieciešams:

1 l dabīga ābolu sula
3 kanēļa standziņas
3 ēd.k. Dansukker kristālu karameļu cukurs
1 apelsīna miziņa
3 kardamona pākstis (pāršķeltas)
1.5 glāze Grand Marnier (apelsīnu liķieris)
0.5 glāze gaišais rums

Pagatavošana:

Ābolu sulu katliņā uzkarsē kopā ar kanēļa standziņām, kardamonu, apelsīna miziņu un karameļu cukuru, līdz cukurs izšķīdis. Tad pievieno alkoholu. Lej karstumizturīgās glāzēs un bauda siltu.

DSC_6011 DSC_6037

Šogad Ziemassvētkos lauzām tradīcijas (kas reizēm ir svētīgi, kā atļauties ko izdarīt ārpus komforta zonas un gūt pilnīgi jaunas emocijas un pieredzi). Ziemassvētku dienā bijām piknikā pie jūras – vietā ar kuru man saistās skaistas bērnības atmiņas.DSC_6067

Bet Jauno gadu iesaku sākt saldi un vēl turpmākajās brīvdienās izmantot sezonas augļus – mandarīnus un pagatavot mandarīnu krēma groziņus.DSC_6417Mandarīnu krēma groziņi

6 groziņiem nepieciešams:

0.5 kg gatavā smilšu mīkla (vai gatavota pēc šādas receptes)
5 olu dzeltenumi
150 g kondensētais piens ar cukuru
2 ēd.k. cukurs
100 g sviests (kausēts)
2 mandarīnu miziņa
1/2 glāze mandarīnu sula
3-4 ēd.k. milti
1 ēd.k. kartupeļu ciete
30 ml Grand Marnier

Pagatavošana:

Mīklu plāni izrullē groziņu formiņu izmērā un izklāj ietaukotās formiņās. Katrai formiņai pārklāj nelielus cepampapīra gabaliņus, ko pārber ar cepambumbiņām vai zirņiem/pupiņām un cep cepeškrāsnī 180C 12-14 minūtes, tad smagumus noņem un cep vēl 3-4 minūtes. Atdzesē.
Tikmēr pagatavo mandarīnu krēmu. Katliņā liek olu dzeltenumus, pievieno kondensēto pienu, cukuru, sakuļ. Tad pieber miltus, kartupeļu cieti, pievieno kausēto sviestu un sakuļ, līdz viendabīga masa. Tad pielej mandarīnu sulu un pierīvē mandarīna miziņu. Uz pavisam mazas uguns uzsilda, līdz masa mazliet sabiezē. Tad iemaisa Grand Marnier. Mandarīnu krēmu pilda groziņos un atdzesē vēsumā.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s