rīts / kokospienā vārīta kvinoja ar tropiskajiem augļiem un godži ogām

Rīts. Ne-parastais. Ar super veselīgām brokastīm gultā, lavandas relaksējošo smaržu un kādu skaistu grāmatu, ar ko iesākt dienu īpašā noskaņā.
rits1

Daiga Zvirgzdiņa “Flamingo lillā saulrietā” – viens no skaistajiem pirkumiem pēdējā Jarmarkā.
rits2

rits3Lavandu acu spilventiņš no Lillas Lavender.

rits4

rits5rits6

Kokospienā vārīta kvinoja ar karamelizētiem ananāsiem, godži ogām un līčijām

Nepieciešams:

1/2 glāze kvinojas sēklas
1/2 glāze ūdens
1/2 glāze kokospiens
1/2 tējk. vaniļas cukurs
1 tējk. brūnais cukurs
1 mini ananāss (vai 1/2 lielais ananāss)
1 ēd.k. sviests
2 ēd.k. brūnais cukurs
1-2 ēd.k. godži ogas
1 tējk. laima sula
3-4 svaigas līčijas

Pagatavošana:

Kvinoju noskalo, pievieno ūdeni, kokospienu, vaniļas cukuru un cukuru, un uzvāra (10-15 minūtes).
Ananāsu nomizo, sagriež nelielos gabaliņos. Pannā izkausē sviestu, liek ananāsu un cukuru. Cep uz lielas liesmas līdz cukurs sāk karamelizēties, bet ananāsi vēl stingri. Pievieno godži ogas, apmaisa.
Kvinoju liek bļodiņā, pa virsu liek ananāsus ar sīrupu, pievieno nomizotas līčijas, apslaka ar laima sulu.

rits7

DSC_6755

2 thoughts on “rīts / kokospienā vārīta kvinoja ar tropiskajiem augļiem un godži ogām

  1. Zane

    Sveiki! Šonedēļ jau otro reizi lasu rakstu par kvinoju un ir radies jautājums, kur to iegādāties. Vai jāskatās veikalos pie rīsiem, griķiem, vai tā ir nopērkama “parastajos” veikalos – RIMI, MAXIMA, vai tomēr jāorientējas uz Stoskmann, Sky?

    Atbildēt

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s