vārda dienas kokosriekstmaize.

varda_diena1Tādu – siltu, mitru, ar kraukšķīgu garoziņu banānu un kokosriekstu maizi cēlu galdā saviem negaidītajiem, patīkamajiem sveicējiem vakar. Forši kaimiņi – tā ir laime, es jums saku. Viņi ir gan kā draugi ar kuriem izrunāties un izsmieties, bet tai pat laikā – teju kā ģimene, jo vienmēr taču ir blakus…

varda_diena2Kokosriekstu un banānu maize

Nepieciešams:

1/2 glāze kausēts sviests
1/2 glāze brūnais cukurs
1 tējk. kanēļa cukurs
1/2 tējk. vaniļas cukurs
šķipsniņa sāls
2 olas
2 banāni
1/2 glāze kokosriekstu skaidiņas
1/2 glāze kokosriekstu piens
2 ēd.k. krējums
1 1/2 glāze kviešu milti
1 tējk. ar kaudzi cepamais pulveris

Pagatavošana:

Kausēto sviestu sakuļ ar cukuru, kanēļa cukuru, vaniļas cukuru un sāli. Piesit olas un sakuļ. Banānus ar dakšiņu saspaida, pievieno sviestam olu maisījumam. Tāpat pievieno arī kokosriekstu skaidiņas, pienu un krējumu. Samaisa. Tad pievieno miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un samaisa.
Cep līdz 180C uzkarsētā cepeškrāsnī 40-50 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbūlīti iedurot maizē. Ja irbulīti izņemot tas ir sauss, maize ir gatava.
Pasniedz ar aukstu krējumu, kas sajaukts ar cukuru.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s