un pirmā bija ola… krāsnī cepta zoss olas omlete

zoss ola1Pirmā šoreiz tiešām bija ola, par to te nav strīda – ola vai zoss, zoss vai ola… Latvijas laukos augusi, pilnvērtīgu barību ēdusi, zoss ir dāvājusi olu, no kuras pagatavoju gardu un sātīgu maltīti. Zemāk meklējiet recepti krāsnī ceptas zoss olas omletei ar brokoļiem, lociņiem, sieru un svaigiem dīgstiem, dāmas un kungi.

zoss ola2

zoss ola4

Krāsnī cepta zoss olas omlete

2 porcijām nepieciešams:

1 zoss ola
4 brokoļa rozetes
2 ēd.k. sakapāti lociņi
2 kaltētu tomātu šķēlītes
2 ēd.k. rīvēts bioloģiskais siers (piemēram, Trikātas Krievijas)
2/3 glāzes piens
1/3 tējk. jūras sāls
šķipsniņa svaigi malti pipari
sviests pannas ieziešanai
dažādi svaigi dīgsti – saulespuķu, kāpostu, redīsu, kreses, puravu u.c.

Pagatavošana:

Brokoļa rozetes planšē sālsūdenī apmēram 5 minūtes, līdz tās mīkstas, tomēr vēl kraukšķīgas. Kaltētā tomāta šķēlītes smalki sakapā. Traukā iesit zoss olu, pievieno sāli, piparus, sakuļ, pievieno pienu, lociņus, sieru, kaltētos tomātus. Samaisa. Ietauko čuguna cepampanniņu vai citu karstumizturīgu trauku, liek brokoļus, pārlej sakulto olu. Cep līdz 170C uzkarsētā cepeškrāsnī 18-20 minūtes.
Pirms pasniegšanas pārkaisa dīgstus.

zoss ola3

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s