jāpadomā.

japadoma 1

Jāpadomā. Jāizdomā. Kaut kas jauns un foršs. Jāsaņemas un jāizdomā. Jāņem balta papīra lapa un daudzās idejas jāiedzīvina formās un ciparos, plusiņos un mīnusiņos. Un, šķiet, ne tikai man jāņem tā baltā lapa, visai pasaulei jāņem. Visa kā ir par daudz – negāciju, neziņas, nekārtības, liekulības visapkārt. Jāpieliek punkts tam, kas bijis un jāsāk no jauna – ar labiem nodomiem un cēliem mērķiem. Un es te nedomāju kaut kādas vēlēšanas, par kurām negribas ne domāt.

japadoma 2

Pagaidām mazliet vēl bardaks galvā, idejas, lietas ņigu ņegu. Tāds radošais haoss.

japadoma 3

japadoma 4

Dažās dienās lieti noder iepriekš sagatavoti pelmenīši…

japadoma 6

japadoma 7

JĒRA GAĻAS PELMENĪŠI

Nepieciešams:

mīklai:
2 1/2 glāzes kviešu milti
2 olas
1/2 glāze ūdens
1/2 tējk. jūras sāls

pildījumam:
500 g malta jēra gaļa
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
2 ēd.k. krējums
sauja svaiga pētersīļa un piparmētru
jūras sāls
svaigi malti pipari
škipsniņa paprikas pārslas (pēc izvēles)

Pagatavošana:

Izsijātus miltus sajauc ar jūras sāli, lēnām iemaisa olas un ūdeni. Mīca mīklu, pēc vajadzības pievienojot vēl miltus vai ūdeni. Mīklai jāsanāk gludai un sausai. Tad to ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī.
Tikmēr pagatavo pildījumu. Maltajai gaļai pievieno smalki sakapātu sīpolu, ķiploku un pētersīļus. Pieber garšvielas un pievieno krējumu. Kārtīgi samīca.
Pelmeņu mīklu sadala vairākās daļās un ļoti plāni izrullē. Izspiež apaļas formiņas, liek pa tējkarotei gaļas pildījumu, pārloka mīklu un ar pirkstiem aizloka un aizspiež mīklas maliņas.
Lielā katlā uzvāra ūdeni. Verdošā ūdenī liek pelmeņus un vāra 3-4 minūtes. Pasniedz ar krējumu vai grieķu jogurtu. Neizmantotos pelmeņus uzglabā saldētavā.

japadoma 8

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s