18.

Sarkans balts sarkans. Šodien plīvo ikvienā pagalmā, pie ikvienas mājas.
Pēdējā laikā aizdomājos par cilvēces pastāvēšanas jautājumiem, par Visumu, par to nenormāli īso laika sprīdi, ko mums, kā vienīgajām zināmajām, saprātīgajām būtnēm Visumā, ļauts uzturēties uz zemes, izzināt un dot savu artavu tās attīstībai.
Latvijai 96. Brīvai Latvijai daudz mazāk. Tik maz pret cilvēces pastāvēšanu, haotisko un nepārtraukto zemju un robežu dalīšanu, sišanos, karošanu līdz vājprātam. Vai nepietiek? Un ļaut mums, latviešiem, būt pašiem, nebaidoties, ka mūsu mazo, skaisto zemīti kāds var iekārot, pārveidot par savu. Sasodīts.
Par izturību! Par Latviju! Un latviešiem! Par skaistu nākotni!

18 novembris 2014 1

Biete, kā zināms mīl augt Latvijā, garšo latviešiem. Ir skaistā rubīnsarkanā krāsā un mūsdienu šefpavāri ar to veic brīnumus.
Arī es ķēros pie eksperimentiem un mēģināju iegūt ideālo biešu krēmzupu. Gardi!

18 novembris 2014 2

BIEŠU KRĒMZUPA

Nepieciešams:

1 l dārzeņu buljons:
1 l ūdens
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
1 pētersīļu sakne
1 burkāns
1/4 vidējas selerijas saknes
1/2 tējk. piparu mix
1/2 tējk. jūras sāls

3 lielas bietes
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
1 ēd.k. sviests + 2 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļa
2 ēd.k. balsamico etiķis
zaļumu sāls, pēc izvēles
jūras sāls, pipari, pēc garšas
3 ēd.k. Feta siers
3-4 ēd.k. krējums
1 tējk. konservēti mārrutki
bazilika lapiņas

Pagatavošana:

Pagatavo dārzeņu buljonu. Katlā liek sīpolu, kas apajšpusē krusteniski iegriezts, ar nazi saspiestas ķiploka daiviņas, uz pusēm pārgrieztu pētersīļa sakni un burkānu, rupji sagrieztu selerijas sakni, pieber piparus un jūras sāli, pārlej ūdeni. Vāra uz nelielas uguns apmēram 20 – 30 minūtes. Tad buljonu nolej.
Sīpolu sasmalcina. Katlā izkausē sviestu kopā ar eļļu. Apcep sīpolu, pievieno sasmalcinātu ķiploku un nomizotas, škēlītēs sagrieztas bietes. Apcep, ~5-8 minūtes. Tad pielej buljonu un vāra līdz bietes mīkstas. Sablenderē, līdz pilnībā viendabīga konsistence. Pievieno balzamiko etiķi un garšvielas pēc garšas.
Pasniedz siltu vai atdzesētu ar sadrupinātu Feta sieru, krējumu, kam pievienoti mārrutki, bazilika lapiņām un grauzdētu maizīti.

18 novembris 2014 3

Lina salvete un salvešu turētājs drīzumā Studio Za e-veikalā.

18 novembris 2014 4Lai jums skaisti svētki!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s