vasaras laiks.

vasaraslaiks01

Šis ir tāds īpašs laiks, ko vai nu gribas izdzīvot ar kādu kopā (vasaras ballītēs/festivālos/pludmales koncertos) vai gluži pretēji – saglabāt šo laiku tikai sev – pierakstīt, ierakstīt, izgaršot, izbaudīt… Brienot pļavā, tupot uz celma mežā, ierokoties siltajās smiltīs pludmalē, uz lauka skatoties horizontā, pilsētā vērojot plīvojošos aizkarus pavērtajos logos, traucoties uz velosipēda tikko pēc lietus, ēst zemenes saujām, groziem, cik lien un vērot saulrietus… saulrieti, šķiet, ir tie skaistākie.
Un tad… tumšajos, pelēkajos un tik garajos pārējā gada mēnešos, kad sirds prasa pēc siltuma un krāsām, lejuplādēt un skatīt acu priekšā. Jo tas viss jau atkal būs. Pēc gada.

vasaraslaiks02

vasaraslaiks03

vasaraslaiks04

vasaraslaiks05

vasaraslaiks07

vasaraslaiks09

CUKĪNĪ UN FILO MĪKLAS GROZIŅI

Vasaras vakariņas ir tieši šādās + viegli lapu salāti ar svaigiem dārzeņiem, pārslacīti ar olīveļļu un balzāmetiķi.

Nepieciešams:

200 g filo mīkla
3 ēd.k. kausēts sviests
1 cukīnī
1/2 citrona miziņa
2 olas
100 ml saldais krējums
1/2 glāze rīvēts nogatavināts Čedaras siers
1 ēd.k. kapāti garšaugi – dilles, pētersīļi, timiāns u.c.
naža gals jūras sāls un svaigi malti pipari

Pagatavošana:

Saldēto filo mīklu izņem no saldētavas un ievieto ledusskapī vismaz dienu pirms gatavošanas.
Sagatavo kēksiņu pannu (lielo vai mazo kēksiņu pannu – pirkstiņuzkodas izmēram), ieziežot to ar sviestu. Trīs filo mīklas lapas apziež ar sviestu un liek vienu uz otras, ceturto uzklāj neapziestu. Ar asu nazi sagriež kvadrātos, pāris cm lielākos kā izvēlētās kēksiņu pannas formiņas.
Sagatavo pildījumu. Cukīnī nomazgā uz sarīvē uz rupjās rīves. Tāpat sarīvē arī sieru. Abus liek uz mīklas, ar kaudzīti, taču nepiespiežot. Olas sakuļ ar saldo krējumu, citrona miziņu, zaļumiem, sāli un pipariem. Lej mīklas formiņās.
Cep līdz 180C uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes, līdz mīklas maliņas zeltaini brūnas.

vasaraslaiks10

ZEMEŅU UN JOGURTA SALDĒJUMS

Vasarā saldējums jāgatavo pašiem, jo tas patiesi ir tik vienkārši! Punkts.

Nepieciešams:

2 glāzes pašas saldākās zemenes
1 glāze bezpiedevu jogurts
2 ēd.k. kļavu sīrups
1 ēd.k. citrona sula

Pagatavošana:

Zemenes saspaida ar dakšiņu vai sablenderē. Iemaisa jogurtu, kļavu sīrupu un citrona sulu. Liek atdzesētā aukstumizturīgā traukā un ievieto saldētavā uz 4-6 h, līdz vēlamai sasaluma pakāpei, ik pa pusstundai ar dakšiņu vai putojamo slotiņu apmaisot, lai neveidojas ledus kristāli (vai izmanto saldējuma mašīnu).
mmm….

vasaraslaiks08

… un te mana vasaras mūzika… vēja spārniem traucoties…

P.S. marmora servējamais dēlītis no www.studioza.lv

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s