laika kapsula. augusts 2015.

aug2015 01

Vasaras gaišzilā krāsa, jūras sāļā, meža – bagātīgā, pļavas puķu apreibinošā smarža, jūras piekrastes ornamentālā faktūra, garšas – tās tik daudz, pārpārēm – svaiga medus, sulīgo melleņu un miltaino tomātu… Ausīs skan baltā dzidrā ābolīša kraukšķis tajā iekožoties. Siltās un maigās vēja plūsmiņas, saules stari, kas spraucas starp bagātīgo koka lapojumu un augusta zvaigžņu pārpilnais debess jums ar ik brīdi krītošajām zvaigznēm… Tas viss pēdējā vasaras mēnesī. Jāierauga un jāsajūt.

aug2015 02

aug2015 03

aug2015 04

aug2015 05

aug2015 06

aug2015 07

Atspirdzinoši kokteilīši top viens pēc otra. Iedvesmai dažas receptes šī mēneša Baltic Outlook žurnālā.

aug2015 08

aug2015 09

Raža mazdārziņā cik ātri nobriest, tik ātri pazūd no tā. Vasarā viss ir par strauju. Piekritīsiet man?

aug2015 10

aug2015 11

aug 2015 12

aug2015 13

Ātri un vienkārši – tādi ir šīs sezonas ēdieni. Ideja ceptai bagetei ar kamambēra sieru un medu ir aizgūta no kāda Parīzes Latīņu kvartāla kafejnīcas . Ar viegliem salātiem un vīnu… mmm…

GRAUZDĒTA BAGETE AR KAMAMBĒRA SIERU UN MEDU

Nepieciešams:

1/2 franču bagete
1 kamambēra siera ritulis
pāris ēdamkarotes šķidrs medus
sviests, pēc vēlēšanās

Pagatavošana:

Bageti sagriež šķēlēs, pārsmērē sviestu. Kamambēra sieru sagriež šķēlītēs, liek uz maizes un pārslaka medu. Cep cepeškrāsnī 190C, līdz siers pakusis un maizītes apgrauzdējušās.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s